Zelenski, mesaj pentru NATO: „Unii aliați sunt hipnotizați de războiul lui Putin”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat liderilor europeni aflați la Londra și și-a exprimat, din nou, frustrarea pentru refuzul NATO de a institui o zonă de interdicție aeriană deasupra țării sale.

Într-un apel video cu premierul Boris Johnson și cu liderii altor state din Forța Expediționară Comună, Zelenski a spus că „NATO este cea mai puternică alianță din lume, dar unii membri ai săi sunt ‘hipnotizați’ de agresiunea rusă”.

„Auzim multe discuții despre al treilea război mondial, care, aparent, ar începe dacă NATO ar închide cerul deasupra Ucrainei pentru avioanele și rachetele ruse, motiv pentru care zona umanitară de interdicție aeriană nu a fost instituită”, a comentat liderul de la Kiev.

„Asta permite armatei ruse să bombardeze orașele pașnice și să arunce în aer blocuri de locuințe, spitale și școli. Patru clădiri cu mai multe etaje au fost bombardate de dimineață la Kiev și zeci de oameni au murit”, a continuat el, conform BBC.

Zelenski i-a avertizat pe liderii europeni că țara sa are nevoie de ajutor pentru a rezista Rusiei, fiind amenințată, în caz contrar, întreaga Europă.

„Cu toții suntem țintele Rusiei și, prin urmare, totul se va întoarce împotriva Europei dacă Ucraina nu va rezista, așa că aș dori să ne ajutați, pentru că vă ajutați pe voi înșivă”, a insistat președintele ucrainean, citat de CNN.

Cu războiul declanșat de Rusia ajuns în cea de-a 20-a zi, Zelenski a precizat că administrația sa face tot posibilul pentru „a obține avioane de luptă cu reacție și sisteme de apărare antirachetă”.

La reuniunea de la Londra au participat lideri din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Suedia și Norvegia.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI