EMA aprobă vaccinul Moderna pentru copiii cu vârsta între 6 şi 11 ani

Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat joi că a autorizat vaccinul Moderna împotriva coronavirusului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani, informează agenţia Xinhua.

Directorul EMA pentru riscuri vaccinale şi ameninţări biologice, Marco Cavaleri, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în cazul copiilor mai mici li se va administra jumătate din doza administrată copiilor mai mari şi adulţilor.

Cavaleri a spus că studiile au demonstrat în cazul copiilor mici un răspuns imun comparabil cu cel observat la populaţiile mai în vârstă, măsurat prin nivelul de anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului.

De asemenea, reprezentantul EMA a declarat că vaccinul Moderna este recomandat pentru utilizare ca doză de rapel (booster) la persoanele care au primit alte vaccinuri.

Copiilor li s-a administrat anterior vaccinul Pfizer/BioNTech, singurul vaccin aprobat de EMA pentru cei de 5 ani şi peste această vârstă.

De asemenea, EMA a recomandat joi doze de rapel cu vaccinul Pfizer/BioNTech pentru cei de 12 ani şi peste această vârstă.

Cavaleri a precizat că datele din diverse ţări – printre care Israel şi Statele Unite -, care acoperă peste 400.000 de copii, au indicat faptul că o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech la copiii de 12 ani şi peste această vârstă este „sigură şi eficientă”. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI