Aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în România

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat vineri că în zilele următoare aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în România. Un prim grup, format din 85 de copii, a ajuns joi seara la Tulcea.

Gabriela Firea a anuțat că în România au intrat până acum peste 58.000 de copii, iar 35.000 au ieșit din țară împreună cu părinții sau însoțitorii lor, astfel că în România sunt peste 22.000 de copii.

„Avem copii care au venit însoțiți de un părinte, pentru că în general bărbații au rămas în Ucraina la luptă, avem copii care au ajuns cu însoțitori legali, și avem începând de aseară și o altă categorie și anume orfanii din Ucraina”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a anunțat că primul grup de copii orfani a ajuns joi seara în România și că aceștia au fost transferați în țară.

„Aseară la Tulcea, pe la Isaccea, au intrat 135 de persoane, dintre care 85 de copii orfani. Zonele unde au plecat: Avem în Prahova un număr total de 75 de persoane, dintre care 59 de copii cu dizabilități, restul personal însoțitor și copii proprii. Către Brașov, 31 de persoane, într-o casă de tip familial avem 15 copii găzduiți, în altă casă 11, avem și adulții care îi însoțesc”, a mai spus ministrul Familiei.

Gabriela Firea susține că aceștia fac parte dintr-un grup mai mare care va sosi în România.

„Aseară au ajuns 85 de copii orfani din Ucraina, dintr-un grup despre care am fost sesizați cu aproape 1.000, care vor ajunge în țara noastră în zilele următoare. Asaeră practic a venit primul grup, pentru că ei trebuie să fie și însoțiți și să ajungă în condiții de siguranță”, a mai spus ministrul.

Firea a precizat că dorința autorităților este ca acești copii orfani să fie plasați în case de tip familial sau la asistenți maternali.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI