Va intra Ucraina în Uniunea Europeană?

Ucraina este „una dintre noi și îi vrem (pe ucraineni) în Uniunea Europeană”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul Euronews.

Șefa UE a făcut aceste declarații după ce Bruxelles-ul a anunțat duminică că va trimite armament Ucrainei, că va interzice mass-media de stat ruseşti în Uniunea Europeană, precum și intrarea tuturor avioanelor rusești în spațiul aerian european.

Von der Leyen a declarat pentru Euronews: „Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu. Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”.

Von der Leyen a mai spus că încrederea în Vladimir Putin este „complet distrusă”.

Discutând despre posibilitatea unor discuții de pace între Ucraina și Rusia, ea a spus: „Desigur, este important ca partea ucraineană să fie de acord cu discuțiile de pace, și condițiile să fie bune pentru partea ucraineană. Este întotdeauna mai bine să avem pace, discuții decât să avem o luptă. Dar încrederea în președintele Putin este complet ruptă și erodată”,

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI