Joe Biden, discuții cu aliaţii şi partenerii SUA despre evoluția conflictului din Ucraina

Președintele american Joe Biden va avea luni o conferință telefonică cu aliații și partenerii NATO pentru a discuta despre evoluțiile conflictului din Ucraina și pentru a coordona un „răspuns unit”, au spus luni oficiali ai Casei Albe. Discuția va avea loc la 18.15, ora României.

Declarația nu precizează identitatea participanților la aceste discuții, care vor avea loc în aceeași zi în care Adunarea Generală a Națiunilor Unite va începe dezbaterea unei rezoluții de condamnare a invadării Ucrainei de către Rusia.

Duminică, secretarul de stat al SUA Antony Blinken și omologii săi din G7 au „subliniat” „răspunsul unitar la invazia Rusiei”, într-un apel cu ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, potrivit unui raport al Departamentului de Stat.

Consiliul de Securitate al ONU a votat duminică pentru a discuta problema Ucrainei în Adunarea Generală a ONU, convocată pentru luni într-o sesiune specială de urgență din cauza blocajului care există între membrii permanenți ai Consiliului. Este pentru prima dată după 1982 când este convocată o sesiune extraordinară de urgență a Adunării Generale a ONU.

În plus, este doar a 11-a oară când o astfel de sesiune a Adunării Generale a ONU este convocată din 1950 încoace.

Săptămâna trecută, Rusia a recurs la dreptul de veto pentru a se împotrivi în Consiliul de Securitate unei rezoluții inițiate de Statele Unite de condamnare a Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Rusia deține, de altfel, președinția în exercițiu a Consiliului de Securitate.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI