Ce se va întâmpla cu personalul medical angajat în pandemie?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că vrea să păstreze în sistem personalul medical angajat în pandemie: „Mi se pare moral şi etic să facem în aşa fel încât ei să poată să ocupe, în condiţii de legalitate categoric, aceste posturi”.

 „Este în acest moment un proiect de lege în Parlament. Am luat legătura cu 0comisia de specialitate din Camera Deputaţilor. Încercăm împreună cu dânşii să permanentizăm prezenţa acestui personal prin contracte de muncă fără durată limitată, dar trebuie să respectăm toate prevederile legale privind ocuparea posturilor. Dar dorinţa noastră şi mi se pare şi morală şi etică, cu nişte oameni care şi-au demonstrat utilitatea şi calificarea în timpul pandemiei, fie că discutăm de direcţiile de sănătate publică sau instituţiile centrale, fie că discutăm despre spitale, ambulatorii de specialitate, aceşti oameni au muncit cu profesionalism. Am trecut de această pandemie”, spune Alexandru Rafila.

El spune că este „moral şi etic” ca personalul medical angajat pentru perioada pandemiei să ocupe, în condiţii de legalitate, aceste posturi.

„Va fi o formulă care să respecte prevederile legale care să poată, deci el trebuie trebuie, în mod evident, evaluaţi. Înţeleg că există aceeaşi dorinţă şi la nivelul ministerului Administraţiei şi Internelor, unde ştiţi bine că şi acolo a existat personal suplimentar în această perioadă”, conchide Rafila.

Mai multe angajări s-au făcut în spitale, servicii de ambulanţă şi Direcţii de Sănătate Publică din ţară, în timpul pandemiei.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI