Avertisment: În valul Omicron a crescut de patru ori numărul copiilor internaţi din cauza COVID

Un studiu realizat de autorităţile americane arată că în timpul valului Omicron a crescut de patru ori numărul copiilor internaţi din cauza COVID. Cei mai afectaţi au fost adolescenţii nevaccinaţi.

Potrivit studiului, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de patru ori mai mari în rândul copiilor şi adolescenţilor atunci când varianta Omicron a circulat pe scară largă faţă de perioada de vârf a valului Delta.

De asemenea, în perioada de circulaţie Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de şase ori mai mari în rândul adolescenţilor nevaccinaţi decât în rândul adolescenţilor vaccinaţi.

 „În perioada de circulaţie ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 17 ani au crescut rapid la sfârşitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor cu vârsta între 0 şi 4 ani care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare. Pe parcursul perioadelor de predominanţă Delta şi Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenţilor complet vaccinaţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani decât în rândul adolescenţilor nevaccinaţi”, scrie pe pagina RO Vaccinare.

Concluzia specialiştilor este că strategiile de prevenire a COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor sunt esenţiale, inclusiv vaccinarea persoanelor eligibile.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI