Vaccinarea anti-COVID este obligatorie, de azi, în Austria. Ce pățesc cei care refuză să se imunizeze

Austria a devenit oficial primul stat european care introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru toți adulții din țară. Astfel, începând de marți, toți cetățenii cu vârste mai mari de 18 ani vor trebui să fie vaccinați cu schemă completă sau, în caz contrar, riscă amenzi de până la 3.600 de euro, transmite Euronews.

Femeile gravide și alte persoane care nu se pot vaccina din motive medicale vor fi exceptate de la regulă. O altă excepție se referă la cei care au trecut prin boală în ultimele șase luni.

Pe de altă parte, autoritățile austriece intenționeză să relaxeze restricțiile sanitare.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat, sâmbătă, că măsurile de tip lockdown pentru persoanele vaccinate vor înceta de luni.

Austria a înregistrat un nou record negativ de cazuri noi în ultimele zile, o situație alimentată de varianta Omicron a SARS-CoV-2, însă șeful guvernului de la Viena a explicat că rata de spitalizare a rămas la un nivel redus, ceea ce permite noi măsuri de relaxare.

Autoritățile germane dezbat și ele posibilitatea de a introduce un tip de vaccinare obligatorie. Guvernul de la Berlin a confirmat că urma să stabilească o țintă de vaccinare și că până la sfârșitul lunii ianuarie ar fi trebuit să se ajungă la 80% din populație vaccinată măcar cu o doză.

Datele oficiale arată că 75,8% din populația Germanieia a primit măcar o doză, în timp ce 74% este vaccinată cu schemă completă, iar 52,8% a primit chiar și doza booster. De altfel, numărul persoanelor care au primit doza booster în Germania a cresut rapid.

Ținta „a fost ratată”, a recunoscut purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Hebestreit, într-o conferință de presă.

Cancelarul Olaf Scholz și cei 16 șefi de landuri au decis în urmă cu o săptămână să mențină diverse restricții, însă să nu le extindă.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI