Schimbări importante la noul Cod Rutier: Ce pățesc șoferii care își împrumută mașinile dacă nu vor respecta anumite reguli

La finalul lunii februarie vor intra în vigoare noi modificări făcute la Codul Rutier. Sunt vizați și șoferii care aleg să își împrumute mașinile, dacă nu vor fi respectate anumite reguli.

Astfel, șoferii care își vor împrumuta autoturismele, sunt obligați să le dea polițiștilor date despre șoferii de ocazie. În caz contrat, aceștia riscă amenzi extrem de mari.

Mai exact, ei riscă să plătească până la 2.900 de lei, fără să mai poată beneficia de înjumătățirea sancțiunii la 1.500 de lei, în cazul în care este achitată în 15 zile.

Înainte, șoferii care își împrumutau autoturismele și nu comunicau datele șoferilor de ocazie riscau o amendă de 620 de lei. După schimbări, șoferul va achia o suma mult mai mare și nu va mai avea posibilitatea să plătească jumătate din sancțiuni, în termen de 13 zile.

„Obligația se consideră îndeplinită dacă proprietarul sau deținătorul mandatat al vehiculului comunică poliției rutiere în termenul stabilit, în cuprinsul solicitării, numele, prenumele, codul numeric personal, datele referitoare la domiciliul respectiv, reședință”, a explicat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt la Brigada de Poliție Rutieră București, pentru Digi24.

Firmele trebuie să fie conștiente că nici ele nu fac excepție de la regulă. Aceștia sunt obligați să spună cine conduce mașina în caz de accidente sau în situația unei contravenții ori încălcare a legii.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI