Un polițist local, amenințat de un clujean că îl infectează cu COVID-19

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a tuşit intenţionat în faţa unui poliţist local care nu l-a lăsat să părăsească Unitatea de Primiri Urgenţe  a spitalului în care se afla.

Bărbatul i-a spus că este bolnav și l-a amenințat că îl infectează cu COVID-19. Ulterior, acesta a fost testat negativ.

„Îţi dau COVIDU’, bă! Dă-te la o parte!”, i-a spus bărbatul agentului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, într-un comunicat de presă, că, pe data de 10 aprilie, între procuror şi un bărbat a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea infracţiunii de ultraj.

„Inculpatul  l-a ameninţat pe acesta cu transmiterea bolii infectocontagioase COVID-19, prin tuşirea intenţionată, după înlăturarea măştii de protecţie, în direcţia feţei poliţistului local, de la o distanţă de aproximativ un metru, doi metri, cauzându-i, astfel, o stare de temere acestuia din urmă, motiv pentru care s-a oprit şi s-a retras uşor în spate„, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Clujeanul a fost condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendare. Acesta va fi supravegheat timp de doi ani. Bărbatul trebuie să urmeze  un curs de pregătire școlare de calificare profesională și să să presteze servicii neremunerate în folosul comunității, la Primăria  municipiului Cluj-Napoca sau Primăria comunei Baciu, conform  avocatnet.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI