Ciolacu: Facturile românilor la curent electric şi gaze naturale vor scădea

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că facturile românilor la curent electric şi gaze naturale vor scădea ca urmare a propunerilor făcute de social-democraţi în acest sens şi agreate în coaliţia de guvernare.

„Facturile românilor vor scădea imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie. Pachetul de măsuri al PSD duce preţul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh şi am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât preţurile finale să fie mai mici”, a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, măsurile PSD au vizat şi creşterea volumelor de consum, atât la electricitate, cât şi la gaze, pentru ca 90% dintre cetăţeni să beneficieze de preţuri scăzute, spre deosebire de doar 20%, ca până acum.

„Propunerile PSD agreate de întreaga coaliţie trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)”, a menţionat Ciolacu.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI