Situația Omicron în România. MedLife: 274 de suspiciuni dintr-un lot de 349 de probe analizate

MedLife a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR.

În Bucureşti şi Timişoara ponderea probelor suspecte este de peste 70%, în timp ce la Cluj, 96% din cazurile analizate sunt, cel mai probabil, cu Omicron, arată sursa citată.

Reprezentanţii MedLife atrag atenţia că ar trebui re-evaluată, „până nu e prea târziu”, decizia de a menţine şcolile deschise până se ajunge la ocuparea a 75% din paturile de spital destinate pacienţilor cu COVID.

Din 349 de probe analizate săptămâna trecută, 274 prezintă suspiciune de infectare cu noua tulpină, ceea ce reprezintă o pondere de 79% din lotul analizat. Ponderea cea mare de cazuri suspecte analizate per judeţ vine din Cluj (96%), urmat de Timişoara (73%) şi Bucureşti / Ilfov (72%). Au mai fost identificate cazuri suspecte în judeţele Gorj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, toate cele 137 de cazuri suspecte identificate săptămâna trecută în urma evaluării pre-screening au fost confirmate cu noua tulpină în urma secvenţierii.

Până în prezent, autorităţile au anunţat 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI