Bill Gates: „După ce trece valul Omicron, COVID-19 va fi ca gripa sezonieră”

Omul de afaceri Bill Gates a vobit despre valul cinci al pandemiei de coronavirus, cauzat de Omicron.

Omul de afaceri este de părere că odată ce valul Omicron al pandemiei de coronavirus va trece, lumea se poate aștepta la „mult mai puține cazuri”. Filantropul spune că din acel moment, boala cauzată de Covid-19 va putea fi tratată la fel ca gripa sezonieră.

Omul de afaceri nu este singurul care are această părere despre valul actual al panemiei. Mai mulți specialiști din domeniul sănătății publice consideră că răspândirea rapidă a variantei Omicron ar putea să ofere o imunitate naturală împotriva coronavirusului. Astfel, pandemia ar putea fi transformată într-o boală mai puțin severă.

Odată ajunși în faza endemică, Bill Gates spune că va trebui să facem vaccinuri anuale împotriva coronavirusului pentru o vreme. Mai clar, va fi aceeași situație ca și în cazul gripei sezoniere. Totuși, mare atenție trebuie să avem. Covid-19 va continua să fie un pericol pentru cei vulnerabili, cum ar fi copiii și bătrânii. În schimb, restul populației va putea să se întoarcă la normalitate.

Totuși, persepectiva optimistă a filantropului Gates s-ar putea distruge dacă între timp apare o altă varianta a coronavirusului. Dacă va apărea o nouă tulpină mai severă sau transmisibilă decât cele de până acum, nu vom scăpa curând de Covid-19.

Miliardarul a scris că un astfel de scenariu este improbabil, dar nu imposibil.

„O variantă mai transmisibilă (decât Omicron) este puțin probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în această pandemie”, a scris Bill Gates pe Twitter.

Gates și-a expus opinia și în legătură cu alte subiecte, precum conspirațiile legate de cipurile implantate prin vaccinare. „Nu are nicio noimă pentru mine ideea de a pune cipuri în braț. De ce aș vrea să fac asta?”

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI