S-au deschis pârtiile din Poiana Brașov. Mesaj important pentru turiștii care vin la munte

Pârtiile din Masivul Postăvarul se deschid chiar în Ajunul Crăciunului. Se va putea schia și pe pârtiile pentru începători din Poiana Brașov.

Stratul de zăpadă în Masivul Postăvarul măsoară 50 de centimetri. Pârtiile au fost pregătite pentru schiori. Aceștia trebuie să fie echipați corespunzător. În partea de sus a masivului pot schia doar schiorii cu experiență.

Allen Coliban, primarul Brașovului: „Avem zăpadă suficientă, încă se lucrează la foc continuu pentru ultimele pregătiri, dar așteptăm toți românii, toți turiștii să vină în Poiana Brașov pentru schi de calitate”.

Adrian Biriboiu, administrator la domeniul Schiabil Poiana Brașov: „Stratul de zăpadă din punct de vedere al calității este excelent, pe săptămâna viitoare se anunță o ușoară încălzire, dar vom lucra să deschidem și partea inferioară”.

Turiștii care vin la munte sunt atenționați să nu se aventureze pe traseele nemarcate.

Nicolae Parate, salvamontist în Brașov: „Turiștii să nu părăsească pârtiile amenajate, să nu se aventureze prin pădure pentru că stratul de zăpadă în pădure nu este la fel de gros că și cel de pe părții. De asemenea să schieze cu atenție, să nu schieze cu viteză sau să nu se aventureze pe pârtiile pentru care nu au pregătire”.

Pentru a ajunge pe pârtii, schiorii pot folosi telegondola și telescaunul Ruia sau teleschiurile Bradul și Stadion.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI