Lucian Bode: Valul 5 vine în maximum trei săptămâni

Ministrul de Interne, Lucian Bode, avertizează că valul 5 al pandemiei de coronavirus vine în maximum trei săptămâni.

Într-o videoconferință pe care a avut-o joi dimineață cu prefecții și cu reprezentanții instituțiilor aflate în subordinea sa, Bode le-a atras atenția că mobilizarea trebuie să fie exemplară, iar măsurile sanitare trebuie respectate cu strictețe.

„Ne aflăm în perioada de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde următorului val pandemic care va avea impact mai mare decât valul 4.

Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni.

Urmează o perioadă solicitantă, aria de responsabilitate a devenit mai complexă. Vreau să transmit mesaj de mobilizare către structurile MAI pentru a face față provocărilor – va solicit să puneți în aplicare cu responsabilitate planurile cu măsuri ce vizează perioada finalului de an”, a afirmat ministrul de Interne.

El a transmis că volumul de muncă e consistent și a cerut să se acorde atenție deosebită raportărilor zilnice a persoanelor în carantină, astfel încât acestea să reflecte exact situația din teritoriu.

„Media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara țării e 14% din totalul celor intrate în țară în 7 zile. Lor li se adaugă persoane carantinate deja, ceea ce ridică numărul total doar acum la peste 100.000 persoane care intră în aria de verificare a structurilor MAI.

Chiar dacă în ultimele trei zile am observat o descreștere a ratei de carantinare a persoanelor care intră în țară, în ultimele 7 zile, am avut medii zilnice de persoane carantinate între 11 -18%”, a adăugat Bode.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI