Cine este vinovat pentru moartea lui George Floyd? Poliţistul american recunoaște după 1 an și jumătate

Derek Chauvin, poliţistul condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, și-ar putea recunoaşte vina miercuri. Mărturisirea sa vine după mai bine de 1 an și jumătate de la crima din Minneapolis.

El urmează să se prezinte miercuri dimineaţa în faţa unui judecător federal pentru a începe probabil o procedură de negociere a sentinţei menite să evite un nou proces, potrivit unei notificări introduse luni în dosarul său judiciar, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Nu se știe cu exactitate dacă  Derek Chauvin va pleda vinovat sau va opta pentru o cale intermediară ce constă în acceptarea unei condamnări fără a recunoaşte oficial responsabilitatea.

Posibilitatea ca acesta să pledeze vinovat, deşi nu a recunoscut niciodată că a greşit, a fost vehiculată în presa locală în primăvară.

Acest dosar s-a aflat în centrul protestelor gigantice împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei din SUA în vara anului 2020.

Derek Chauvin a fost condamnat în iunie de justiţia din Minnesota la 22 de ani şi jumătate de închisoare. În mai 2020, la Minneapolis, polițistul s-a așezat cu genunchiul timp de aproape zece minute pe gâtul afro-americanului George Floyd.

În septembrie, bărbatul alb în vârstă de 45 de ani a pledat nevinovat în instanţa federală. Polițistul este acuzat de „încălcarea drepturilor constituţionale” ale lui George Floyd.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI