Alertă totală! Alte șase cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

Șefa INSP, Adriana Pistol, a declarat vineri că în România există alte șase cazuri probabile de infectare cu tulpina Omicron a sars-cov-2, față de cele două confirmate până acum. De asemenea, sunt alte cinci cazuri suspecte în analiză.

„Noutatea vine de la cei trei contacți ai primului caz venit din Africa de Sud, s-a dovedit că e o foarte mare probabilitate să fie tulpina omicron. Avem și un cetățean venit din Nigeria la care s-a făcut testare PCR si e foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”, a spus Adriana Pistol.

Șefa INSP a afirmat că până acum au fost confirmate oficial 2 cazuri de infectare cu Omicron, și un al treilea caz este sigur, însă se mai așteaptă un document.

Cu toate acestea joi Grupul de Comunicare Strategică a anunțat confirmarea unui al treilea caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre un contact de familie cu una din persoanele infectate în Africa de Sud.

Persoana infectată este un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare.

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate sâmbătă, 4 decembrie, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI