Ciolacu: Îl anunț pe domnul Cîțu că sunt de acord să fie domnul Rafila premier

Liberalii se întâlnesc astăzi, de la ora 14.00, în sistem de videoconferință, pentru a lămuri problema numelui de premier, care a blocat negocierile cu PSD pentru formarea unui nou Guvern.

Blocaj în negocierile PSD-PNL, din cauza liberalilor

După săptămâni de negocieri pentru un guvern cu PSD, PNL se află într-un un blocaj. Liberalii nu s-au înțeles pe cine să propună premier. Este posibil ca, presat de colegi, Florin Cîțu să-l accepte pe Nicolae Ciucă.

La PSD, Marcel Ciolacu a primit repede votul colegilor, pentru a fi propus în fruntea Guvernului.

Fără un acord pentru numele premierului, miercuri nu s-au mai purtat discutii pentru programul de guvernare PNL-PSD. Negocierile pentru măsurile sociale și economice au fost anulate cu 15 minute înainte să înceapă, după ce Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au avut o discutie privată despre numele premierului.

Potrivit unor surse politice, șeful PNL ar fi înaintat numele colegului său, Dan Vîlceanu.

Social democrații au votat în unanimitate că sunt de acord ca premierul sa fie prin rotație și la PNL și la PSD. Alesul lor este Marcel ciolacu.

Liderii PSD ar fi, însă, dispuși să cedeze prima rundă și să îi lase pe liberali să dea premierul pentru următorul an și jumătate. Singura condiție: să nu fie Florin Cîțu.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI