IPS Teodosie: În Sfântul Altar e cel mai bun vaccin – Sfânta Împărtășanie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat că în Sfântul Altar e cel mai bun vaccin – Sfânta Împărtășanie. Acesta a mai susținut că nu înțelege de ce este impus certificatul verde și oamenii sunt practic obligați să se vaccineze anti-COVID-19, când oricum și cei vaccinați transmit virusul, se pot îmbolnăvi și muri. Cât despre preoții care au murit de COVID, Teodosie a spus că aceștia nu au slujit în biserică zi de zi, așa cum ar fi trebuit.

IPS Teodosie, despre vaccinarea anti-COVID a preoților

„Noi avem o anumită autonomie, noi avem în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtășanie, care s-a dovedit de-a lungul veacurilor. Hristos este doctorul fără cusur! Singurul doctor care vindecă orice boală, care învie din morți! Ce doctor a mai înviat din morți? De aceea avem niște argumente obiective și foarte solide”, a declarat IPS Teodosie, miercuri, la Antena 3.

Despre preoții care au murit de COVID, acesta a afirmat: „Preoții nu sunt scutiți! Orice om are păcate, și eu am păcate! Dar, în momentul în care ne spovedim și ne împărtășim, îl avem pe Hristos în noi! Hristos nu ne lasă să ne îmbolnăvim, împărtășindu-ne zilnic și de aceea am recomandat preoților să facă liturghie zilnic și călugărilor mai ales. Și acesta este argumentul. La noi, în fiecare zi este Sfânta Liturghie la toate bisericile și la toate mănăstirile”.

De altfel, Arhiepiscopul Tomisului va merge chiar zi la înmormântarea unui preot care a decedat la 50 de ani din cauza COVID-19.

„Nu slujea zilnic. Cine slujește zilnic are un mare ajutor. Și în această perioadă de trei săptămâni, chiar dacă a început postul de trei zile, eu am dat o circulară și la mine în arhiepiscopie se slujește zilnic la fiecare biserică și mănăstire. La mine nu a murit decât un singur preot, în eparhia mea”, a mai spus IPS Teodosie.

IPS Teodosie nu înțelege rostul certificatului verde COVID

„Și vaccinații și nevaccinații se infectează. Atunci care e rostul pașaportului sau al certificatului verde, sau cum se numește? Nu găsim nicio logică! Se plâng atâția oameni că le-au murit cei ce s-au vaccinat. De aceea, dacă și vaccinații se infectează, cred că nu trebuie să fie impus, pentru că nu trebuie să fie o măsură obiectivă și fiecare are probleme de conștiință!”, a mai delcarat preotul, pentru Antena 3.

Acesta a mai afirmat că el nu a oprit pe nimeni să se vaccineze, dar nici nu sfătuiește pe nimeni.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI