Deputat PSD: Este exclus ca nevaccinaţii să îşi plătească spitalizarea

Social-democraţii nu vor susţine amendamentul depus de PNL în Parlament prin care persoanele nevaccinate care se îmbolnăvesc de COVID-19 şi sunt internate în spital trebuie să achite costurile spitalizării, a declarat deputatul PSD Neamţ Ciprian Şerban.

“Este exclus ca nevaccinaţii să îşi plătească spitalizarea! În PSD nu acceptăm discriminarea şi îndemnarea la ură şi duşmănie între români. Ne opunem categoric amendamentului PNL de obligare a persoanelor nevaccinate să-şi plătească spitalizarea, în situaţia infectării cu SARS-CoV-2. PNL trebuie să revină asupra acestui amendament”, a scris, pe pagina de Facebook, deputatul social-democrat.

Ciprian Şerban a adăugat că obligarea persoanele nevaccinate să îşi plătească spitalizarea în caz de infectare va creşte numărul de cazuri grave şi de decese, pentru că bolnavii de COVID-19 vor merge la spital prea târziu.

“Deşi este o boală nouă, COVID-19 este o boală infecţioasă şi este o urgenţă medicală care trebuie tratată ca toate urgenţele medicale. Tratamentul este gratuit şi aşa trebuie să rămână! Cetăţenii români plătesc asigurări de sănătate. Au dreptul să beneficieze, şi vaccinaţii, şi nevaccinaţii, de aceleaşi servicii medicale. Nu avem niciun drept să recurgem la o asemenea segregare! Nu vom face altceva decât să continuăm să menţinem o tensiune socială, care aduce cu ea duşmănie între cele două categorii, vaccinaţi şi nevaccinaţi, adâncind în mod iresponsabil ruptura din societatea românească. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate socială, de recuperarea credibilităţii, avem nevoie să revenim la normalitate”, a conchis Ciprian Şerban.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI