Percheziţii într-un dosar de camătă: O femeie care a împrumutat aproape 85.000 de lei a plătit până acum dobânzi de peste 37.000 de lei

Şase percheziţii au loc marţi în Alba Iulia şi Lupeni într-un dosar de camătă. O femeie care a împrumutat de la o alta aproape 85.000 de lei în 23 de tranşe a plătit până acum dobânzi de peste 37.000 de lei.

”La data de 16 noiembrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 6 percheziţii, din care 5 în Lupeni, judeţul Hunedoara şi una în Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de camătă. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, o femeie, de 42 de ani, din Lupeni, judeţul Hunedoara, ar fi acordat un număr de 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună, din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal”, transmite IPJ Alba.

Femeia care a luat împrumutul ar fi fost prejudiciată cu suma de 37.312 lei, care ar fi fost plătită, până în prezent, cu titlu de dobândă.

La percheziţii, alături de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, participă poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI