Un lider politic antivaccinist s-a îmbolnăvit de Covid-19

Liderul partidului de extremă dreapta, FPÖ, din Austria, cunoscut pentru pozițiile sale vehemente împotriva vaccinării anti-coronavirus, a anunțat că s-a îmbolnăvit de Covid-19. Herbert Kickl a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, unde a scris că el și familia sa au dezvoltat simptomele bolii.

„Îmi pare rău să vă anunţ că astăzi am primit din partea autorităţilor vestea că un test PCR pe care l-am făcut ieri este pozitiv”, a scris Kickl, în vârstă de 53 de ani, pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres.

De când a început pandemia, partidul său respinge măsurile antiepidemice implementate de guvern şi le califică drept „limitări ale libertăţii”. Herbert Kickl a prezentat, recent, un aşa-numit „plan B” de combatere a virusului, în care sugerează ca în locul vaccinării să se pună accentul pe tratarea timpurie a bolnavilor de Covid. El a pledat şi pentru folosirea ivermectinei ca tratament.

În Austria a intrat în vigoare, luni, un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului, care vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI