Marcel Ciolacu: Eu cred că un guvern PSD-PNL este cea mai bună soluție în acest moment

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că în acest moment cea mai bună soluție pentru România este un Guvern PSD-PNL.

Întrebat câte șanse dă formării unui guvern cu PNL după discuția de aseară, președintele PSD a răspuns:

„Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment. Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu își permite în acest moment o astfel de abordare. Cei de la IMM-uri și antreprenorii români mi-au confirmat și astăzi această teamă a mea că România nu mai poate să continue într-o criză politică”.

„Am avut o primă întâlnire (cu PNL, n.r.) și o să continuăm să avem aceste întâlniri și poate vom ajunge la prioritățile românilor și vom continua în direcția corectă. Primul lucru pe care l-am cerut domnului Florin Cîțu ieri și ministrului de Finanțe a fost execuția bugetară. Așa am început ieri discuția. Între timp, mi-a fost transmisă această execuție bugetară și o să ne uităm foarte atent pe ea, astfel încât să nu mințim românii, ce se poate anul acesta și care sunt prioritățile pentru anul viitor. Prioritățile vin o dată cu Legea bugetului. Săptămâna viitoare sper să avem deja discuțiile mai înaintate și să venim cu o rectificare bugetară, așteptată mai ales de autoritățile locale. Există o logică foarte clară”, a adăugat liderul social-democraților.

Marcel Ciolacu susține că „nu a vorbit nimeni de un mandat de șapte ani”.

„E o părere a mea că prioritatea este să vedem ce este de făcut până în februarie-martie și pe urmă să avem discuțiile până la finalizarea acestui mandat, dacă nu vor fi alegeri anticipate. E foarte important să depășim aceste luni până în martie. Dacă cu toții realizăm acest lucru, o să iasă ceea ce așteaptă românii”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă ar accepta un premier de la PNL, el a spus: „Iarăși ducem discuția într-o zonă care cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie primul-ministru al României, ceea ce e un lucru foarte important”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI