Identitate românească falsă cumpărată cu 100 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean din Republica Moldova, pasager într-un microbuz, un document cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi  falsificat.

În data de 17 octombrie 2021, în jurul orelor 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei C.T., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în România.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind, asupra bărbatului, într-o borsetă, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentul contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Realitatea de Botosani

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMELE ȘTIRI