Experții atrag atenția: Județul Ilfov și Capitala trebuie carantinate urgent

Cazurile de coronavirus au explodat pur și simplu în București și în județul Ilfov, motiv pentru care specialiștii atrag atenția că măsura carantinării marilor orașe este tot mai greu de evitat.

Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie precizează că în Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ea precizează că această măsură devine obligatorie având rata mare de incidență:

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate. Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, citată de adevarul.ro.

Autoritățile anunță că 253 de orașe și de municipii au o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori. Cea mai gravă situație este în orașul Bragadiru, unde incidența a ajuns la 19,52. O incidență similară este raortată și pentru orașele: Popești Leordeni, Voluntari și Otopeni.

În București, rata de infectare a depășit 15 la mia de locuitori.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI