Se vorbește despre carantinarea Bucureștiului! Ce spune Raed Arafat: Ar avea un impact major

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că în acest moment nu se ia în calcul carantinarea Capitalei şi că se încearcă evitarea acestui lucru, întrucât ar avea un „impact major”.

Raed Arafat a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă autorităţile iau în calcul să dispună măsura carantinei în cazul Bucureştiului, având în vedere că rata de incidenţă se apropie de 10 la mia de locuitori.

„Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Şi aţi văzut, se iau măsuri, sunt măsurile de 3 la mie, de 6 la mie, de 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a afirmat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Fiind întrebat care ar fi pragul de la care s-ar putea ajunge la măsura carantinei în Bucureşti, el a spus:

 „Nu dau praguri, pentru că ştiţi că e un calcul mai complex care se face cu INSP-ul, aşa că rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii totuşi să respecte, cu toţii să respectăm măsurile care se recomandă, ca să reuşim să controlăm situaţia”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI