Cîmpeanu: La apariția unui al doilea caz de infectare într-o clasă, elevii vor intra în online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că elevii vor fi testați în cazul în care un coleg de clasă este depistat cu infecție cu SARS-CoV-2. Dacă este confirmată o a doua îmbolnăvire, clasa va trece în online, însă autoritățile iau în calcul și ipoteza de a le permite celor vaccinați să participe în continuare la cursuri cu prezență fizică.

„Testarea se va face doar pentru cazurile simptomatice. Atunci când într-o clasă apare un caz, o îmbolnăvire, se va face testare. Am înțeles că ne întrebăm de ce se face testarea. Testarea se face pentru ca în situația în care toți elevii din clasă, cu excepția celui confirmat, sunt testați negativ școala să se poată derula în continuare cu prezență fizică. La apariția unui al doilea caz, sigur că vor intra în online toți sau există și această ipoteză pe care o luăm în considerare, de a permite accesul celor care sunt vaccinați, accesul cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Digi 24.

Ministrul Educației spune că, din acest punct de vedere, lucrurile vor fi judecate la nivel de clasă.

„Sigur că există și componenta de anchetă epidemiologică, în condițiile în care au existat intersecții majore atunci asta se va preciza în ancheta epidemiologică și va fi un caz specific. Cazul general este la nivel de clasă. Dacă în acea clasă a apărut o îmbolnăvire, testăm. Dacă toate testele sunt negative, procesul se derulează în continuare. Rezultatul testului ar trebui să vină foarte repede”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

El a explicat că unele aspecte încă nu au fost stabilite de o formă finală și că ordinul de ministru va fi promovat cu cel puțin 10 zile înainte de începerea anului școlar.

„Dacă ar fi existat răspunsuri agreate de Ministerul Sănătății, INSP, CNSU și Ministerul Educației, am fi elaborat ordinul de ministru astă-seară. Pentru că vrem să avem răspunsuri corecte și concrete la toate aceste situații, ordinul de ministru va fi promovat între 1 și 3 septembrie, cu 10 zile minim înainte de începerea anului școlar”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, care a vorbit și despre festivitățile de deschidere.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI