Andrei Baciu: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 se reorientează către mediul rural

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunță schimbarea strategiei în cazul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Autoritățile își îndreaptă atenția către mediul rural, acolo unde rată de imunizare este mult sub media din urban unde în cele mai multe cazuri este deja un număr important de persoane vaccinate.

În aproximativ 25-30% din localitățile rurale din România, nu s-a inițiat nicio activitate de vaccinare, iar fără implicarea autorităților locale este aproape imposibil să se ajungă la oameni, a estimat Baciu.

„Nu ai cum, efectiv, să creezi un acces rapid și să faci din vaccinare o soluție ușoară”, fie că este vorba de înființarea unui centru de vaccinare, fie de o echipă mobilă de vaccinare. Când am văzut că nu se desfășoară campania în ritmul pe care ni l-am dori, am cerut tuturor localităților să vină cu o propunere, astfel încât să ne asigurăm că în toate localitățile din România, oriunde ai trăi, există sau va există o acțiune de vaccinare”, a declarat Baciu, la Digi24.

Autoritățile din sănătate speră să remedieze situația în următoarele 2 luni.

„În următoarele șase săptămâni vrem să atingem toate comunitățile din România”, a spus Andrei Baciu.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI