Gabriela Firea: Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România

Liderul PSD București, Gabriela Firea, este de părere că alocațiile și copiii de la noi din țară au devenit doar un subiect de propagandă politică.

Fostul primar al Capitalei  a declarat că politicienii de dreapta, Ludovic Orban și Florin Cîțu, au promis majorarea alocațiilor, în două tranșe, în 2021, așa cum predea legea dată de PSD, dar ulterior tranșa de majorare ce urma să fie aplicată la data de 1 iulie a fost amânată.

De asemenea, social-democrata susține că guvernanți nu au pus în buget și banii pentru majorarea alocațiilor în data de 1 iulie 2021.

„Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România! Copiii au devenit subiect de propaganda politică în lupta internă din PNL! În timp ce Comisia de muncă de la Camerā,  a votat doar indexarea de la 1 ianuarie, cum vrea Cîțu, Orban plusează că va fi și indexare și majorare cu 20 de puncte.

Ceea ce vedem acum este doar o luptă între pierzători. Doamna Ghorghiu a spus cu subiect și predicat că PNL a pierdut alegerile, atunci când l-a atacat pe Orban pentru contra-performanța electorală a PNL de anul trecut”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta îi acuză pe liderul PSD, Ludovic Orban, și premierul României, Florin Cîțu, sunt „niște mincinoși”, precizând că nu sunt bani pentru mărirea alocațiilor fiindcă ei nu au pus bani pentru tranța a II-a în buget încă de la începutul anului.

Firea: „România plătește, pe an, dobânzi de 1 miliard de euro”

Gabriela Firea mai susține că numai pe dobânzile la împrumuturile lui Florin Cîțu, țara noastră plătește de șapte ori mai mult decât al presupune creșterea alocațiilor de la 1 iunie.

„Plătim pe an dobânzi de 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei, pentru băncile la care s-a împrumutat Cîțu, dar nu găsim 700 de milioane DE LEI pentru copii! Și Cîțu și Orban au încălcat cu seninătate ceea ce au promis, dar încearcă să folosească alocațiile ca subiect de dispute interne. Totul rămâne la viitor, vom face, vom drege, dar nu fac ceea ce trebuia să facă în în prezent, adică de la 1 iulie”, a declarat Firea.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI