Programul la serviciile de pașapoarte din toată țara va fi prelungit, în contextul pandemiei de coronavirus

Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat că serviciile de pașapoarte din toată țara vor avea program prelungit până pe 13 august 2021.

„Direcția Generală de Pașapoarte informează cetățenii că cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

În situația în care se întâmpină dificultăți în realizarea unei programări online, există posibilitatea de a accesa un tutorial realizat în acest sens de Direcția Generală de Pașapoarte, ce se regăsește pe prima pagina a site-ului www.pasapoarte.mai.gov.ro”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Pentru a se evita aglomerațiile, până pe data de 13 august 2021, la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte, activitatea de lucru cu publicul se desfășoară în intervalul orar 08:00-20:00.

Se reduce timpul de așteptare

De asemenea, spune sursa citată, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

„În scopul evitării supraaglomerării și așteptării suplimentare în spațiile destinate publicului, recomandăm persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât și măsurile de protecție igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanțarea fizică și portul măștii de protecție).

De asemenea, vă comunicăm faptul că, în situația în care nu ați efectuat o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de pașapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale de Paşapoarte.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI