OMS avertizează: Răspândirea COVID-19 la nivel mondial este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că răspândirea virusului Sars-CoV-2 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că riscurile au crescut pentru persoanele care nu s-au vaccinat și nu sunt protejate. Aceste persoane reprezintă cea mai mare populație a lumii.

 „În timp ce cazurile săptămânale sunt cele mai scăzute din februarie, decesele nu scad la fel de repede. Declinul global maschează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi deceselor în multe ţări”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, Conform Reuters.

Fiindcă ne confruntăm cu una dintre cele mai grele perioade din ultimii zeci de ani, țările sărace, care nu își permit să cumpere vaccinuri, vor fi ajutate de către statele G7.

În cadrul summitului de săptămâna aceasta, cei șapte președinți ai celor mai bogate țări din lume au anunțat că vor distribui în jur de 870 de milioane de doze de vaccin în lumea întreagă.

 „Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Peste 3,8 milioane de oameni au murit din cauza infecției cu coronavirus, în întreaga lume, de la începutul pandemiei.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI