Ordin de ultimă oră emis de ANPC! Se schimbă condițiile în care sunt vândute produsele alimentare neambalate

Produsele alimentare neambalate vor fi comercializate în alte condiții. În acest sens, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a emis un ordin.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis un ordin care prevede ca produsele alimentare neambalate să conțină informații despre conținutul de substanțe alergenice.

Conținutul alimentelor trebuie afișat într-un loc vizibil. Noua regulă se aplică de astăzi.  Ordinul se referă la afișarea listei de substanțe care pot provoca alergii sau intoleranțe.

Vânzătorii care comercializează produse alimentare nepreambalate au obligația de a afișa informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță.

Ordinul ANPC a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

Informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic”, potrivit ANPC.

Pentru acele produse alimentare nepreambalate care sunt vândute online, informațiile legate de conținut trebuie specificate pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau pe ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

ANPC precizează că „produsele alimentare nepreambalate sunt acele produse alimentare în vrac sau turnate care nu sunt supuse operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializate, sunt măsurate şi cântărite în prezenţa consumatorului”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI