Vaccinarea copiilor din România împotriva COVID-19 va începe foarte repede

Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe foarte repede în România după aprobarea de la Agenția Europeană a Medicamentului. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. De asemenea, după începerea imunizării copiilor, este posibil ca numărul acestora să fie inclus și în bilanțul zilnic de vaccinare raportat de Comitetul național pentru campania de vaccinare.

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului). Cât de repede posibil vom aproba şi noi şi incepe vaccinarea la acestă grupă de vârstă. Evident că această vaccinare are nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o colaborare bună a părinților și medicilor de familie, astfel încât copiii să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

EMA urmează să ia mâine, vineri, 28 mai, o decizie legată de vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani cu serul de la Pfizer. Agenția americană a medicamentului (FDA) a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru minorii de 12-15 ani, iar vaccinarea acestora a început deja de pe 13 mai 2021.

Ioana Mihăilă a vorbit și de includerea unui bilanț al vaccinării copiilor în raportarea zilnică a CNCAV: „Este binevenită sa avem comunicare si pe segmentul de copii. Cred ca depinde de cum se iau deciziile in CNCAV, cât de repede ne ajustam pe proceduri in Registrul de vaccinare și către centrele de vaccinare și către medicii de familie care vor fi implicați în astfel de procese”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI