Spitalul Slatina, fără internări de pacienţi COVID, în ultimele trei zile. Decizia conducerii

Activitatea din cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost reluată, potrivit unui comunicat remis de unitatea medicală.

Sursa citată arată că decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în ultimele trei zile, în spital nu au fost internaţi pacienţi cu COVID-19, iar numărul pacienţilor de la ATI s-a redus.

„În Spitalul Județean de Urgență Slatina în ultimele 3 zile nu au fost internați pacienți infectați cu virusul SARSCOV2, iar numărul pacienților din ATI s-a redus simțitor, în prezent jumătate din paturile destinate ATI COVID fiind ocupate. Se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie. În acest sens, începând cu data de 01.06.2021 se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului din Municipiul Slatina, str.Drăgănești nr.13. În funcție de evoluția epidemică, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune și trecerea la forma de spitalizare continuă, dacă situația o va permite”, se arată în comunicatul Spitalului Slatina.

De asemenea, tot în regim de spitalizare de zi, funcționează în prezent și Laboratorul  recuperare, medicină fizică și balneologie, oltenii fiind așteptați să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate.

În ceea ce privește activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune menținerea programului în 2 ture pentru cabinetele din specialitățile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienților cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, oftalmologie și oncologie și recomandăm pacienților să se programeze și în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomerație și timpii de așteptare lungi.

„În urma Instrucțiunii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împoriva SARS-Cov-2 comunicate spitalului în data de 18.05.2021, Spitalul Județean de Urgență Slatina se constituie în centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice eligibili în vederea vaccinării internați în unitatea sanitară”, mai arată reprezentanţii SJU Slatina.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI