USR Bucuresti, acuzatii dure la adresa lui Nicusor Dan: ”Motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”

USR București a lansat marți un atac dur la adresa lui Nicușor Dan anuntând într-o postare pe Facebook că nu vor vota nici de aceasta data bugetul, despre care au spus că este unul fantezist și construit pe minciună.

Postarea integrală pe Facebook a USR București:

”Negociem orice, dar nu negociem principii.

Motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a crește cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creștem cheltuielile, dar pentru că știm că nu avem loc de ele în buget, mințim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix.

Nimic bun nu va veni vreodată din minciună.

Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună.

Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureștiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop.

Cele mai mari venituri pe care le-a avut vreodată în istoria sa Bucureștiul au fost de 4.46 miliarde de lei (https://bit.ly/3gUTbyV). O sumă foarte mare, mult peste cât au majoritatea ministerelor. Chiar dacă luăm în calcul inflația (care nu va fi chiar atât de mare) și mergem pe presupuneri foarte optimiste, ajungem la sume de sub 5 miliarde de lei. Chiar și rotunjind, tot nu putem depăși suma de 5 miliarde de lei.

5 miliarde de lei ne permit și să tăiem risipa mare din primărie. Ne permit și să tăiem corupția din administrație. Și ne permit, mai ales, să ieșim din minciună.

Suntem la început de mandat, acum mai mult decât oricând trebuie să fim onești cu noi înșine și să construim pe curat. Nu putem trăi la nesfârșit pe datorie. Nu putem crește cheltuielile la nesfârșit. Primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luați de stat prin taxe și impozite.

Felul cum așezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferența între noi și cei care au guvernat dezastruos până acum?”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI