Serafima Moscalu, medaliată cu bronz la Openul European de la Zagreb

Sportiva română Serafima Moscalu a cucerit medalia de bronz, duminică, la cat. 70 kg, în cadrul Openului European de judo de la Zagreb, după ce a învins-o în meciul decisiv pe italianca Irene Pedrotti.

Moscalu a dispus în optimi de irlandeza Rachael Hawkes, însă a pierdut sfertul de finală cu olandeza Margit de Voogd, pentru ca în recalificări să treacă de poloneza Karolina Miller, iar în meciul pentru locurile 3-5 să se impună în faţa italiencei Pedrotti.

La cat. +100 kg, Mircea Croitoru a ratat bronzul şi s-a clasat pe 5, după ce a fost învins în meciul decisiv de olandezul Jelle Snippe.

Croitoru l-a învins în optimi pe sârbul Vladimir Kostic, în sferturi a trecut de belgianul Yves Ndao, dar a fost învins în semifinale de slovenul Enej Marinic, iar apoi de Snippe.

La aceea categorie, Luca Kunszabo a câştigat în primul tur în faţa slovenului Tim Kelc, l-a învins în optimi pe ucraineanul Evgheni Balievski, dar a pierdut sfertul de finală cu italianul Vincenzo D’Arco şi apoi în primul tur al recalificărilor cu olandezul Snippe.

În limitele cat. 81 kg, Vlad Vişan l-a învins în turul secund pe italianul Mattia Gallina, dar a cedat în optimi în faţa slovenului Jus Mecilosek. Elemer Szocs a pierdut în turul al doilea în faţa slovacului Alex Maruska.

La cat. 90 kg, Paul Creaţă (19 ani) a pierdut în primul tur în faţa suedezului Karl Baathe. La aceeaşi categorie, Alex Creţ (19 ani) a dispus în prima rundă de ungurul Peter Kordely, în turul secund a câştigat în faţa slovacului Benjamin Mateseje, dar a fost învins în optimi de austriacul Marko Bubanja.

Sâmbătă, Adrian Şulcă a cucerit medalia de aur la Openul European de judo de la Zagreb, la cat. 73 kg.

România a participat cu 18 judoka la turneul de la Zagreb, 12 la masculin şi 6 la feminin.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI