Vicepreședintele grupului UDMR din Camera Deputaților, Szabo Odon: Un stimulent pentru vaccinare trebuie să existe

Vicepreședintele grupului UDMR din Camera Deputaților, Szabo Odon, a declarat marți la Antena 3 că în opinia trebuie să existe un „stimulent” pentru persoanele care se vaccinează.

„Un stimulent pentru vaccinare trebuie sa existe, pentru a avea acces la teatru, la concert, pe stadioane si asa mai departe. Cred ca ar fi benefic si de bun augur pentru ca in acest mod am reusi sa atragem si populatia bulversata de fake news”, a declarat deputatul UDMR.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că „este foarte posibil” să existe „o încurajare” pentru cei care s-au vaccinat.

„Încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un access mai facil în anumite zone și persoanele nevaccinate să beneficieze și ele de anumite măsuri. Până acum, am avut relative puține doze de vaccin și a fost nevoie de o programare strictă și pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam la sfârșitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine dorește să se vaccineze și atunci cu siguranță va apărea întrebarea dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează, înțeleg nevoia acestei campanii naționale, trebuie să simtă acest lucru și prin anumite măsuri adminsitrative. Deci este foarte posibil ca, la un moment dat, repet atunci când vor fi suficiente doze disponibile pentru oricine, să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”, a declarat marți președintele Klaus Iohannis.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI