Brăila pe locul 4 la promovabilitatea la simularea Evaluării Naționale

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a s-a defășurat în 74 de centre de examen, în unitatile școlare care școlarizează acești elevi.

Județul Brăila se afla pe locul 4 în clasamanetul național al rezultatelor obținute de elevi, după București, Cluj, Argeș. Simularea a avut loc la finalul lunii martie. Pe 29 martie elevii au susținut proba la Limba și literatura română, iar pe 30 martie cea la Matematică. La Brăila rata de promovare este de 71,3%.

”La prima probă, cea la Limba și literatura română, promovabilitatea (note mai mari sau egale cu 5) este de 75,11%, un singur elev reușind să obțină notă 10. La Matematică, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este de 60,48%, în schimb la această materie de examen s-au luat 11 note de 10.

La simulare au fost așteptați 2.280 de elevi. La prima proba au absentat 412 elevi, la cea de-a doua proba  438 elevi. 164  elevi nu au putut participa la simulare deoarece erau în izolare, din cauza Covid 19” precizează reprezentanții ISJ Brăila.

Notele obținute de elevi la simulările naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste testări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI