Premierul Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat Andreea Moldovan ar urma să fie demiși de premierul Florin Cîțu, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. Președintele Klaus Iohannis ar fi fost înștiințat deja de decizia premierului. Voiculescu, însă, nu vrea să renunțe la funcție.

UPDATE: „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a transmis Florin Cîţu, relatează Realitatea PLUS.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul României, Florin Cîțu, vrea să-i  demită pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și pe secretarul de stat Andreea Moldovan.

Mai mult, Cîțu urmează să se întâlnească, astăzi, cu vicepremierul Dan Barna.

Decizia premierului vine ca urmare a reacției celor doi oficiali din cadrul Ministerului Sănătății în cazul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”, din Capitală, în urma căreia și-au pierdut viața trei oameni.

Potrivit Constituției, decizia de revocare a unui ministru îi aparține premierului Florin Cîțu și este înaintată președintelui Klaus Iohannis, cel care semnează decretul.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI