Dosarul exploziei de la Crevedia. Cum încerca patronul stației GPL să scape de închisoare

Avem interceptări bombă din dosarul exploziei de la Crevedia! Ionuț Doldurea, patronul stației GPL și fiul primarului din Caracal, a căutat pe internet, imediat după tragedie, boli care îl pot scăpa de închisoare! Totodată, apar date și din raportul experților citat în rechizitoriul procurorilor, unde se menționează cauza exploziei ca fiind o scânteie produsă cu ranga. 

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL de la Crevedia, au fost trimiși în judecată. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă. Din interceptările atașate la dosar descoperim faptul că Doldurea, fiul primarului din Caracal, căuta cu disperare orice soluție ca să scape de închisoare. Printre căutările sale pe telefon se numără „țări fără extrădare și boli cu care nu se face pușcărie. Din procesul-verbal privind analizarea datelor obținute din dispozitivul utilizat de Doldurea Ionuț Daniel, încheiat la data de 17 octombrie 2023, a rezultat faptul că motorul de căutare a fost folosit pentru căutarea următoarelor informații: „țări fără extrădare, boli mentale cu care nu se face pușcărie și boli cu care nu se face pușcărie”, (…) anticipând consecințele de ordin penal și posibilitatea atragerii răspunderii în ceea ce îl privește.

În dosar a fost trimisă în judecată și firma celor doi, Flagas SRL, care deține stația GPL de la Crevedia care a explodat pe 26 august 2023, în urma cărora şase persoane au murit și 54 au fost rănite. Totodată, cauza exploziei de la stația GPL ar fi fost o scânteie produsă cu ranga după ce se blocase o vană, se arată în raportul experților citat în rechizitoriul procurorilor din dosarul Crevedia. Totul s-ar fi produs pe fondul scurgerii de gaze din cisternă în timp ce angajații stației mutau gazul dintr-o cisternă mare într-una mai mică. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI