Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat

Atunci când folosim bancomatele, mulți dintre noi ne concentrăm pe tranzacții rapide și eficiente. Cu toate acestea, un aspect important care trece adesea neobservat este securitatea financiară. Importantă în acest caz este funcția butonului „cancel” a bancomatului. Ce se întâmplă dacă îl apeşi de două ori?

V-ați întrebat vreodată dacă fiecare buton al bancomatului ar putea avea și cu totul altă funcție față de cea pe care o știți deja? Ei bine, este cazul butonului „cancel”. Pe lângă rolul său evident de a anula operațiunile curente, această tastă are o funcționalitate suplimentară pe care doar programatorii o știu. Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat?

Ce se întâmplă dacă apeși de două ori pe butonul „cancel” la bancomat

Dacă apăsați de două ori consecutiv butonul „cancel” de la bancomat, veți descoperi că acesta are o altă funcție decât simpla anulare a tranzacției. Mai exact, orice tentativă de fraudă din partea hackerilor asupra cardului tău bancar și a contului va fi blocată. Astfel, dacă apeși de două ori pe butonul „cancel” după ce ai introdus cardul bancar, acest lucru va împiedica furtul codului PIN al cardului tău.

Această operație simplă va bloca skimmer-ul instalat de infractorii cibernetici să îți poată fura PIN-ul. În cazul în care avem nevoie, însă, să retragem sau să depunem bani urgent, e bine să fim atenți la detalii.

Este important să știi că efectele apăsării butonului „cancel” de două ori pot varia și depind de configurația specifică a bancomatului și de software-ul utilizat de instituția bancară care operează dispozitivul respectiv.

Pentru a fi prudent, cel mai indicat este să utilizezi bancomatele aflate în incintele băncilor, pentru că în acest fel, este imposibil de atașat un skimmer care să îți poată fura datele de pe card. Poți utiliza unul normal în cazul în care nu beneficiezi de astfel de bancomate în zona în care locuiești.

Dacă mergi, totuși, la un ATM de pe stradă, trage de slotul în care urmează să introduci cardul. Dacă ceva se desprinde, este mai bine să cauți altul de unde să retragi bani.

Sursă text: Click.ro 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI