Legea Anastasia, ignorată de mulți conducători auto

Legea Anastasia, intrată în vigoare vara trecută şi menită să îi descurajeze pe șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau drogurilor, pare să nu îi sperie pe aceștia. Numai în minivacanța de 1 Mai, polițiștii au reținut aproape 300 de permise de conducere pentru consumul de alcool și 40 pentru substanțe interzise, scrie TVR Info.

Numărul şoferilor care conduc sub influenţa drogurilor pe drumurile din România este îngrijorător, potrivit Poliţiei Române.

Dacă în 2022 peste 2.800 de șoferi s-au ales cu dosare penale, în 2023 numărul acestora a crescut cu aproape 1.000. Tot anul trecut, 55 de accidente mortale au fost produse de șoferi care se aflau sub influența alcoolului ori substanțelor interzise și 36 au fost cauzate de şoferi fără permis.

Adrian Cuculis, avocat: Tinerii nu conștientizează riscurile la care se expun ei, bineînțeles familia lor. Creșterea numărului de accidente probabil că rezidă din lipsa de educație, lipsa de procupare a părinților.

Sorin Ene, pilot auto: Conducătorul auto care a produs un accident și a fost depistat sub influența drogurilor sau alcoolului să îi se interzică dreptul pe viață la a conduce. Este foarte simplu. Te-ai suit la volan? Închisoare. Așa ar trebui să sune legile, nu să stopăm, ci ușor ușor să putem să scădem acest număr fantastic.

Materialul complet, AICI

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI