Klaus Iohannis, premiat în SUA. Ana Maria Păcuraru, singurul jurnalist român prezent la ceremonie: interviu EXCLUSIV cu președintele țării – VIDEO

Klaus Iohannis a fost premiat la Washington de Consiliul Atlantic! La evenimentul grandios a participat și jurnalistul Realitatea PLUS Ana Maria Păcuraru. Singurul jurnalist român prezent la ceremonie și care i-a luat un interviu președintelui țării, fix după primirea la Casa Albă. Ana Maria Păcuraru a avut acces la cele mai bine păzite secrete și vine cu transmisiuni maraton, oră de oră, din inima Washingtonului, în care ne oferă detalii din culisele călătoriei președintelui în America. 

Parteneriatul strategic dintre România și SUA, inițat în 1997, este un pilon esențial al politicii externe românești și un exemplu de cooperare transatlantică eficientă. Acesta se bazează pe cooperare politică și militară, economică și culturală. 

În domeniul politic și militar, România a devenit un aliat cheie al SUA în NATO, găzduind baze militare americane și participând la operațiuni internaționale. 

Economic vorbind, parteneriatul a stimulat schimburile comerciale și investițiile, cu un accent pe modernizarea economică și interoperabilitatea militară. 

Cultural, programele de schimb au promovat o înțelegere reciprocă profundă, consolidând legăturile interumane. 

De-a lungul timpului, parteneriatul a evoluat pentru a răspunde provocărilor globale, cum ar fi terorismul și securitatea cibernetică, subliniind angajamentul continuu al ambelor națiuni pentru o colaborare strânsă și eficientă. 

 
 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI