Au loc noi evacuări la Slănic Prahova, în locul în care s-a surpat strada

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a dispus noi evacuări la Slănic Prahova, luând în considerare situația actuală și deciziile recente ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 

Extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din apropierea zonei afectate este o măsură esențială pentru asigurarea securității acestora. Acțiunea de evacuare va fi realizată în cel mai scurt timp posibil, cu sprijinul Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. De asemenea, o nouă echipă din cadrul IGSU, împreună cu specialiști în construcții și mineri, va efectua o recunoaștere și analiză suplimentară a situației în localitatea Slănic.

„Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea  comunităților din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă  din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și  analiză a situației  la fața locului.”

Oamenii din zonă au primit un mesaj RO-Alert

Un mesaj RO-Alert a fost emis, solicitând oamenilor să părăsească zona străzii 23 August din Slănic, în jurul orei 15:00, conform ziarulincomod.ro.

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a informat cetățenii orașului Slănic despre necesitatea unor măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului format în urma surpării unei porțiuni din strada 23 August. Acest lucru vine în contextul informațiilor preliminare și a ultimelor date primite, conform unui comunicat al prefecturii.

Ce a transmis prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu

Emil Drăgănescu a solicitat colaborarea cetățenilor cu instituțiile statului și le-a cerut să aibă încredere în autorități. Surparea străzii a determinat evacuarea a 42 de locuitori, care nu vor putea reveni în apartamentele lor, deoarece blocurile au fost afectate.

Potrivit prefectului, rapoartele preliminare arată că blocurile evacuate nu pot fi repopulate în prezent din cauza unor fenomene de tasare care le afectează. Aceste fenomene nu sunt rezultatul seismelor sau al unor fenomene naturale majore, ci sunt legate de apele scurse în subteran și de intervenția umană.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI