Alegeri 2024. Cererile pentru viză de flotant au explodat, comparativ cu scrutinul din 2020

Semnal de alarmă înainte de scrutinului din 9 iunie! Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că la nivel naţional există o creştere cu 112% a cererilor pentru obţinerea de vize de flotant, faţă de alegerile de acum patru ani.

„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a afirmat Predoiu, într-o videoconferinţă cu prefecţii din judeţe privind alegerile locale.

Alegeri 2024. Biroul Electoral Central a publicat lista completă cu candidații la europarlamentare

El a precizat că până acum au fost transmise poliţiei 7.261 de solicitări privind 6.879 de persoane şi s-au constatat nereguli în legătură cu 451 de persoane, respectiv 6,6% dintre cazurile verificate.

Sondaj INSCOP pentru alegerile prezidențiale. Cine intră în turul al 2-lea. Cifrele care răstoarnă scena politică

„Deci fenomenul există, nu este generat din altă parte decât de la cei care organizează structura cu astfel de practici. Sigur, dumneavoastră, prefecţii, nu aveţi afiliere politică, la fel şi subprefecţii, sunteţi independenţi, însă e datoria mea să vă facem această informare, iar în continuare structurile MAI îşi fac treaba. Dar acest fenomen depăşeşte puterea de intervenţie a Ministerului Afacerilor Interne şi eu v-o semnalez ca atare. V-am spus-o şi data trecută, v-o spun şi acum. Văd că nu mai sunt reclamaţii legate de fenomen, dar el a crescut”, a adăugat ministrul de Interne. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI