Fotbal: România – Irlanda de Nord 1-1, în meci amical

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-1), vineri seara, într-un meci amical desfăşurat pe Arena Naţională din Bucureşti.

Dennis Man (23) a marcat golul tricolorilor, după ce oaspeţii au deschis scorul prin Jamie Reid (7), în prima partidă de pregătire a echipei antrenate de Edward Iordănescu pentru EURO 2024.

Aşezarea compactă a nord-irlandezilor au pus mari probleme echipei României în prima repriză, astfel că în afara golului nu au existat prea multe acţiuni notabile.

Oaspeţii au marcat primii (7), la capătul unui contraatac rapid, început de la Conor Bradley, jucătorul lui Liverpool, continuat de Thompson şi finalizat de debutantul Jamie Reid, rămas singur cu portarul Niţă.

România a reuşit egalarea în min. 23, când Răzvan Marin a trimis o minge lungă, recepţionată de Dennis Man, care a croşetat apărarea oaspete şi l-a învins pe portarul Hazard cu un şut din careu.

Man a mai avut o acţiune similară (38), dar şutul său l-a nimerit pe coechipierul George Puşcaş.

În finalul primei reprize, o nouă minge lungă l-a găsit în careu pe fundaşul Mogoş (45+2), dar acesta a fost blocat în momentul şutului.

Repriza secundă a fost mai bună pentru echipa României, care a desfăcut jocul în câteva rânduri, fără să reuşi să finalizeze.

Răzvan Marin l-a testat pe portarul Bailey Peacock-Farrell cu un şut de la circa 25 de metri (48), dar goalkeeper-ul a fost la post.

Stanciu a trimis din voleu de la 17 metri, după un corner, însă mingea s-a dus mult peste poartă (52).

Cicâldău (55) a şutat şi el, de la 18 metri, însă mingea a fost deviată de un fundaş.

Pe final, oaspeţii au avut câteva minute bune, în care au încercat să pună în pericol poarta lui Niţă. Căpitanul McNair (79) a şutat de la 18 metri, dar Niţă a fost la post. Price (83) a tras la poartă, dar şutul a nimerit blocajul lui Sorescu.

Ianis Hagi, care a adus o rază de lumină în jocul echipei României, şi-a încercat şansa de la aproape 30 de metri, însă a tras pe direcţia portarului, care a reţinut fără emoţii.

România nu a făcut un joc prea bun, suferind mai ales în flancul stâng, în faţa unei echipe tinere, rapide şi disciplinate, aflată în reconstrucţie.

România rămâne cu doar două victorii în nouă meciuri contra Irlandei de Nord.

Tricolorii se pot revanşa în următorul lor test, meciul amical de marţi, cu Columbia, care va avea loc pe Civitas Metropolitano din Madrid.

România – Irlanda de Nord 1-1 (1-1)
Au marcat: 
Dennis Man (23), respectiv Jamie Reid (7).
Bucureşti, Arena Naţională: 30.439 spectatori
meci amical

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI