George Becali, declarații explozive despre torționarii lui Băsescu: „Nu se făcea nimic fără să știe el. El spunea „Da” sau „Nu”

Subiectul „Petrov” rămâne unul de actualitate, multe semne de întrebare existând sub numele de cod pe care fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a folosit pentru a semna notele informative date Securității,  potrivit CNSAS. Omul de afaceri George Becali, care a fost trimis la pușcărie și a executat o pedepsă grea la Jilava și Poarta Alba, fiind umilit și intimidat și crezând în permanență că va fi grațiat, a vorbit, miercuri, despre acest subiect în cadrul emisiunii „România Suverană”, de la Realitatea PLUS, moderată de jurnalista Alexandra Păcuraru.

Intrebat daca Basescu l-a trimis la puscarie, Becali a raspuns: „Nu el facea asta. Eram al treilea pe lista de 30 de persoane. Am vorbit cu un general de la SRI si a spus ca nu el a facut lista. Nu se facea nimic fara sa stie el. El spunea „Da” sau „Nu”.

Omul de afaceri a povestit, astfel, un episod foarte revelator legat de implicarea Serviciilor in Justitie. 

„La un moment dat, MM Stoica s-a dus la Cotroceni ca sa vorbeasca de gratierea mea. Oanaca a spus atunci: <<A zis dl presedinte sa nu mai veniti ca si lui ii e frica de EI>>. Nu stiu cine sunt EI”, a aratat Becali.

El a continuat, mentionand ca are sa-i reproseze doua lucruri fostului sef al statului.

„Ce pot sa ii reprosez eu sunt doua lucruri. 1.) Cand am plecat la puscarie, a venit un consilier de-al lui si a spus: << Sa nu vorbesti nimic, pana in Craciun vei avea gratiera>> si nu mi-a dat-o. 2.) Cand familia mea suferea, el spunea razand: <<Rahova, Jilava>>. Adica batjocorea”, a aratat omul de afaceri. 

George Becali a mai spus si ca stia ca gratierea sa se afla pe biroul lui Traian Basescu.

„Tin minte cu el distractia de la Golden Blitz, cand am batut Valencia cu 4-3 si era mandru ca o echipa romaneasca se califica in optimile de finala ale Cupei UEFA… Despre blonde, brunete si roscate eu nu stiu.

Am facut investigatii. Am vorbit cu un general SRI. Mi-a spus: <<S-a facut un comandament pentru curatarea Romaniei>>. S-a facut lista aia. Basescu a confirmat”, a mai spus Becali.

„Cum sa faci spovedenie cand la momentul asta Elena Udrea e la puscarie. Trebuia sa ia vreo 19 zile si copilul ei se duce sa o vada la puscarie. Cum sa faci justitie? De ce nu le da drepturile (celor aflati in penitenciar – n.r.)?”, a conchis el.

Gigi Becali, cunoscutul om de afaceri și fost finanțator al clubului de fotbal FCSB, a fost eliberat din penitenciar în 2015, după ce a executat un an şi 10 luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare în celebrul dosar „Valiza”. Becali a fost acuzat de implicare în diferite afaceri ilegale și infracțiuni financiare.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI