Ciucă, apel pe Facebook către clasa politică: Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. Nu am promis nimănui conflicte

Liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă că liberalii au intrat la guvernare „pentru a aduce stabilitate în politică, în guvern, în societate”, îndemnând guvernanţii care au uitat această motivaţie în ultimii ani să îşi reamintească de angajamentul lor.

„Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanții care au uitat această motivație în ultimii ani să își reamintească de angajamentul lor, să își aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români și pentru țară, în vremuri complicate”, a afirmat liderul PNL, într-un mesaj postat, joi, pe Facebook..
 
El a precizat că, în contextul acestor zile,  „saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni”. „Nu pentru noi și nu pentru funcții”, a mai spus Ciucă.
 
Liberalul le-a cerut politicienilor să-și amintească ce le-au promis românilor. „Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici”, a arătat acesta. 
 
„Ne așteaptă încă multă muncă în următorii ani. Avem oportunitatea să aducem mai mulți bani europeni, să îmbunătățim sistemul de sănătate, să creștem veniturile tuturor și să dezvoltăm comunitățile. Asta e promisiunea noastră și este jurământul pe care l-am făcut românilor, pentru care conflictele și discuțiile despre funcții nu înseamnă nimic și nu le fac cu nimic viața mai bună”, a mai spus Nicolae Ciucă.
 
Reacția liderului PNL vine după ce, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seara, că, dacă PNL va ieși de la guvernare, el își va depune mandatul de premier. Liderul PSD le-a transmis totodată colegilor liberali de Coaliție că „este o abordare greșită” să se supere că nu pot impune „prim-miniștri sau anumite decizii”. 

Amintim că liderii PSD și PNL nu au ajuns, luni, la un consens în ceea ce privește stabilirea calendarului pentru alegerile electorale din 2024, relatează HotNews.ro. La masa negocierilor, PSD solicită un acord și o decizie pe toate cele patru tipuri de alegeri și împărțirea tuturor candidaturilor în Coaliție. Mărul discordiei care blochează discuțiile este, de fapt, candidatura la alegerile prezidențiale.

PSD îl dorește Marcel Ciolacu drept candidatul Coaliției la alegerile prezidențiale din decembrie, în timp ce liberalii vor să fie Nicolae Ciucă. În acest context, există foarte mari șanse ca alegerile locale să nu fie comasate cu cele europarlamentare și toate scrutinele să se desfășoare la termen. O nouă întâlnire a Coaliției ar urma să aibă loc vineri, 16 februarie.

Citește și STENOGRAME EXPLOZIVE din ședința PNL: „Ori se rupe hamul, ori moare calul”. Greii partidului devin tot mai vocali: încotro se îndreaptă Coaliția

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI