Inteligența artificială ar putea provoca un război nuclear. Cele mai sumbre scenarii SF par să devină realitate

Inteligența artificială ar putea recurge cu ușurință la folosirea armelor nucleare în caz de război, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani. Deși armata Statelor Unite se bazează tot mai mult pe tehnologie și dezvoltă chiar și drone kamikaze, analiza experților ar putea înfrâna acest proces. Datele arată că soluția inteligenței artificiale pentru oprirea războaielor ar fi culmea, bombele nucleare. 

Modelele de inteligență artificială au fost puse de experți să ia decizii în cazul unor scenarii care ar putea duce la război. Pe parcursul experimentului, îngrijorător de multe dintre acestea au apelat la conflictul militar în loc să caute soluții pașnice.

Alarmant este că unele dintre modele au decis fără niciun fel de reținere să recurgă și la armele nucleare. Cercetătorii au declarat că inteligența artificială are tendința de a escalada conflictelor și oferă explicații ciudate în acest sens.

Unul dintre programele folosite a motivat că folosirea armelor nucleare ar aduce pace în lume, iar un altul s-a comportat ca un dictator care dorește distrugerea întregii omeniri.

Armata Statelor Unite deja experimentează folosirea inteligenței artificiale în luptă. Dacă și alte țări vor face la fel, războaiele vor escalada mai rapid, menționează studiul. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI