PASTILA PENTRU SUFLET

Știai că?

Explicarea semnelor puse înaintea zilelor anului pentru arătarea Praznicelor Împărăteşti, ale Născătoarei de Dumnezeu şi ale sfinţilor. Praznicele sunt împărţite în : Praznice mari, de mijloc şi mici.

  (†) – arată Praznicele mari închinate : Sfintei Treimi, Mântuitorului, Sfântului Duh, Născătoarei de Dumnezeu; sărbătorile în cinstea : Înaintemergătorului; Naşterea şi Tăierea capului, şi a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, la care se face priveghere mare .

  †) – arată praznicele de mijloc ale Sfinţilor, la care se face priveghere.

  † – arată praznicele de mijloc, la care nu se face priveghere, ci se cântă numai polieleu.

  .) – arată praznicele mici, care au doxologie mare.

   . – arată praznicele mici, care au slujba pe şase.

Pilda zilei

Odată a venit la un călugăr, diavolul și-l întreabă: Ce faci tu aici, între patru pereți?, la care călugărul era gata, gata să cadă. După care vine la el îngerul lui păzitor și îi spune:

– Când o să mai vină la tine să te ispitească, să îi spui așa: „Păzesc pereții de dragul lui Hristos.”

Și atunci mi-am dat seama că și în afara mănăstirii se poate apăra pereții: pereții unei societăți care se clatină, pereții unei familii ca să meargă până la capăt, pereții unei relații dintre doi oameni pentru ca să ajungă la ceea ce și-au propus, pereții unei lumi care nu mai știe de frumusețea ortodoxiei. Fiecare dintre noi păzim pereții bunei cuviințe, pereții legăturii dintre Dumnezeu și noi.”- Părintele Galaction Dominte

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI